Lesmateriaal rondom de coronacrisis.

Petje af voor alle docenten en begelders die hard werken om voldoende tijd en aandacht aan jongeren te geven in deze crisistijd. Het zorgen dat de leerlingen niet achter komen te lopen is een uitdaging voor iedere school, iedere docent, voor de leerlingen zelf en de ouders.

Het goed tot leren komen vraagt wat van de concentratie. Het is daarom belangrijk naast het cognitieve onderdeel aandacht te besteden aan het sociaal- emotionele aspect bij jongeren in deze crisistijd.

Wijs en Wel ondersteunt daar graag bij met het beschikbaar stellen van opdrachten. Het materiaal is breed inzetbaar onder jongeren, vanaf  ongeveer 13 jaar. Het kan ook op het MBO ingezet worden. Je kunt het ter inspiratie gebruiken of het is direct in te zetten. 

Hierbij gratis te downloaden 2 van de 5 opdrachten. Voor het hele document kunt u een mail sturen naar info@wijsenwel.nl. U ontvangt dan kosteloos en vrijblijvend het hele document met 5 gevarieerde opdrachten, allemaal gericht op het aandacht besteden en verwerken van de coronacrisis.

Wat ik heel sterk vind is dat er bij de verschillende opdrachten een online- en offline context is beschreven. Er kan eventueel gekozen worden voor een combinatie. Het is erg belangrgijk dat wij als docenten aandacht besteden aan het sociaal-emotionele aspect.
Nefferth Bernadina
Onderwijsmaker en coach @academie Tien Utrecht
Heel werkbaar, ook leuke creatieve opdrachten. Toepasbaar op veel verschillende scholen en niveaus. Ik denk dat veel leerlingen geholpen kunnen worden met dit materiaal.
Erna Graafland
NT2 docent en pedagogisch medewerker,

INSPIREREND EN BETROKKEN