Sociale vaardigheden,communicatie & samenwerken

Sociale vaardigheden

Je ontkomt er niet aan: altijd ontmoet je wel ergens mensen. Maar hoe ga je goed met ze om? Wijs en Wel geeft lessen in communicatie, omgang met anderen, empathie, assertiviteit, weerbaarheid en samenwerken. Deze lessen ondersteunen jongeren, jongvolwassenen, cliënten en vrijwilligers in hun omgang met anderen, op stage of het werk. Door reflectie kom je erachter waar je staat en wat je kunt ontwikkelen.

Samenwerken

Wijs en Wel vindt het belangrijk dat ieder contact kans van slagen heeft. We kunnen veel van elkaar leren en je leert ook veel over jezelf. Zelfs een moeizaam contact kan leerzaam zijn. Je inleven in de ander vraagt om tijd en aandacht. Dat geldt ook voor samenwerken. Hoe doe je dat? Wijs en Wel geeft antwoord via een programma op maat.

communicatie

Hoe meer mensen, hoe meer meningen en ideeën. Miscommunicatie ligt al snel om de hoek. Hoe blijft je helder met elkaar communiceren? Hoe toets je of je iemand goed hebt begrepen? In een of meer trainingen werken wij aan het verbeteren van de communicatie en omgaan met conflicten.

‘Ik liep stage, maar een van de medewerkers pakte me telkens bij mijn heupen. Dat vond ik erg vervelend. Hoe kom ik voor mezelf op? Hoe zeg ik op een goede manier dat ik dit niet fijn vind?’
Praktijkonderwijs-3 leerling

Respectvol & Integer