natasja visser 2019 wijs en wel kleiner

Over Wijs en wel

De drijvende kracht achter Wijs en Wel is Natasja Visser-Tsen. Natasja is deskundig en betrokken. Ze heeft jarenlange ervaring als docent en preventiemedewerker.

“In je jeugd leg je de bouwstenen voor je toekomst. Dat gaat echter niet vanzelf. Soms zijn er situaties op school of thuis die zwaar zijn. Je mist veiligheid en geborgenheid, of je ervaart gemis.

Als je problemen hebt of onzeker bent, dan is het heel fijn om daar met iemand over te praten. Soms in een groep, soms een-op-een. Ik herken dat. Als tiener worstelde ik ook met vragen en moeilijkheden. Dan helpt het als er iemand is die je vragen begrijpt en je verder brengt. Iemand die je op het juiste spoor zet. Maar ook als het goed met je gaat, wil je wijze keuzes maken, zodat je op het juiste spoor blijft wandelen.

Wijs en Wel helpt jongeren, jongvolwassenen en cliënten bij de vorming van hun leven en identiteit. Wijs en Wel geeft ze de ruimte om met hun vragen te komen. Tijd en aandacht zijn daarbij cruciaal. De mooiste gesprekken zijn die waarin ze zichzelf durven zijn, open en eerlijk. Dat is kostbaar.

Twee voorbeelden: een meisje was erg boos omdat haar vader het gezin in de steek had gelaten. Zij twijfelde daardoor aan zichzelf én aan haar capaciteiten om relaties aan te gaan. Een jongen vertelde dat zijn moeder jong zwanger werd en op straat kwam te staan. Hij begrijpt nog steeds niet hoe ouders hun kinderen zomaar aan de kant kunnen zetten.

Ik hoop dat mensen zich bewust worden van wie ze zijn, wat ze willen en waar ze staan. Wat hun kracht is, wat hun waarden en normen zijn en hoe ze veerkrachtig kunnen zijn. Wijs en Wel geeft de handvatten. Zodat ze goede keuzes kunnen maken voor henzelf en hun omgeving.”

ervaring

Siriz- preventiemedewerker
onbedoelde zwangerschappen

MBO docent- LC

Scharlaken Koord- preventiemedewerker loverboyproblematiek

VMBO docent

Opleiding

Lerarenopleiding Zorg en Welzijn

Lerarenopleiding Omgangskunde

Lerarenopleiding Beeldende vorming

En verder

Trainer Rots en Water 71%
Docent Een gezonde start 80%
Trainer Friends Reilience, Vrienden programma 91%